Україна

Зеленський назвав умову для послаблення санкцій проти РФ


Зеленський назвав умову для послаблення санкцій проти РФ

Український президент вважає, що про щось говорити із Росією можна буде тільки після того, як її війська підуть з нашої території.

 
Розмову про послаблення санкцій проти Росії можна почати тільки тоді, коли російська армія вийде із території України. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню CNN.
 
“Не можна знімати санкції, не можна домовлятися з Росією, не можна вести предметний діалог з Росією, поки вони не підуть з нашої території”, – сказав він.
 
На думку Зеленського, саме з цього можна починати діалог про послаблення чи зняття санкцій, про репарації та ін.
 
“Все, що після цього, – можна говорити про санкційну політику, про зняття тих чи інших санкцій, про репарації, відшкодування грошей, про дипломатію, про діалог. Все це можна робити на рівні президентів усіх держав, будь-яких інституцій і з кимось із РФ, якщо вони пішли з наших територій. Це та точка, з якої починається нова історія”, – вважає український лідер.
 
Зеленський додав, що Україна не має виходу; і в цьому не її слабкість, а сила; РФ, на відміну від України, має вибір.
 
“Росія має вихід – піти додому. У нас тільки цей будинок, куди нам йти? Нам нікуди йти”, – додав президент і уточнив, відповідаючи на запитання журналіста, що Україна боротиметься до кінця.
 
Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна більше не говоритиме з Росією про перемир’я і продовжить контрнаступ до перемоги.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button