Україна

Зеленський назвав умову для перемоги над рашизмом


Зеленський назвав умову для перемоги над рашизмом

Створена раніше архітектура безпеки і миру не спрацювала. Але єдність точно спрацює ефективно, запевнив президент.

Єдність дасть змогу Україні перемогти рашизм, як у свій час був переможений нацизм. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні в День визволення України від німецько-фашистських загарбників.

“День, коли згадуємо в Україні Другу світову війну та річницю вигнання нацистів з нашої території. Тоді український народ разом із багатьма народами бився, щоб розбити зло. Саме єдність дала народам необхідну силу”, – сказав він.

Зеленський зазначив, що тоді єдність допомогла не лише перемогти нацизм і покарати нацистів за скоєні ними злочини проти людства, а й щоб заснувати таку архітектуру безпеки і миру, яка захистила б від нової глобальної війни.

“Зараз бачимо, що створена тоді архітектура не спрацювала. Але єдність точно спрацює ефективно. Єдність усіх, хто допомагає Україні перемогти рашизм. І ми його переможемо. Обов’язково. І єдність усіх у світі, хто працює разом із нами, разом з усіма нашими партнерами, щоб поновити силу міжнародного права та реальну вагу принципів і норм Статуту ООН. Світ не місце для агресій. Людство прийде до цього. Тільки так можна захистити життя”, – резюмував президент.

Раніше в суботу Володимир Зеленський пояснив, що може зробити Формула миру. Попри те, що одна війна не схожа на іншу, Формула миру може й має бути універсальною, зазначив президент.

В ОП назвали поточні цілі Росії у війні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button