Україна

Зеленський назвав удар з боку РФ свідомим терором


Зеленський назвав удар з боку РФ свідомим терором

В Україні триває рятувальна операція після чергової російської атаки, зазначив глава держави.

Російські ракетні удари по Україні є свідомим терором, спрямованим проти цивільного населення. Про це написав президент Володимир Зеленський у Telegram у вівторок, 23 січня.

“Триває рятувальна операція після чергової російської атаки проти наших міст і людей – свідомого терору проти звичайних житлових будинків у Києві, Харкові, Павлограді. На жаль, є постраждалі та загиблі”, – заявив Зеленський.

Він зазначив, що наразі відомо про 22 людей, які постраждали внаслідок ворожого обстрілу Києва. У Харкові через атаку росіян, за останніми даними, загинули п’ятеро людей, 51 особа, зокрема чотири дитини, дістали поранення. З-під завалів врятовано 27 осіб. У Павлограді загинула ще одна людина.

“Наші героїчні рятувальники, ті, хто завжди першими прибувають на місця ворожих обстрілів, попри всі складнощі, продовжують свою дуже важливу роботу заради порятунку людей. Дякую всім нашим захисникам і захисницям, працівникам і працівницям усіх екстрених служб, усім тим, чиє серце просто відчуває, що треба дбати про інших, треба допомагати іншим, коли від цього залежить життя”, – додав глава держави.

Нагадаємо, сьогодні росіяни завдали комбінованого ракетного удару по Україні. Були застосовані зенітні системи С-300, крилаті ракети Х-32 і Х-101 та балістичні Іскандер. Підрозділи ППО збили 21 ракету.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button