Україна

Зеленський назвав три цілі України у війні з РФ

Зеленський назвав три цілі України у війні з РФ

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський підбив підсумки 86-го дня війни

Країна-агресор має понести, зокрема, матеріальну відповідальність за скоєні нею злочини.

 

Президент Володимир Зеленський увечері у п’ятницю, 20 травня, виступив із відеозверненням за підсумками 86-го дня війни.

 

 

“Усе це і багато іншого, що російська армія зробила за час із 24 лютого і з 2014 року, вимагає справедливої ​​відповіді. По-перше, це звільнення. Ми повинні битися, доки не очистимо нашу землю від окупантів і доки не гарантуємо безпеку Україні. По-друге, це притягнення до відповідальності всіх російських військових злочинців, і в українських судах, і в міжнародному трибуналі, і прямо на полі бою, доки війна триває. Але, по-третє, ми працюємо над тим, щоб Росія так чи інакше компенсувала все, що вона знищила в Україні”, – сказав він.

 

У зв’язку із цим Зеленський заявив, що Київ пропонує державам-партнерам законним чином визнати те, що Росія має понести матеріальну відповідальність за скоєні нею злочини.

 

“Ми пропонуємо державам-партнерам підписати багатосторонній договір і створити механізм, завдяки якому кожен і кожна, хто постраждав від дій Росії, зможе отримати компенсацію всіх втрат”, – сказав український лідер.

 

За його словами, на підставі такого договору російські кошти та майно, що перебувають у юрисдикціях держав-партнерів, мають бути заарештовані або заморожені, а потім конфісковані та направлені до спеціально створеного фонду, з якого всі постраждалі від російської агресії зможуть отримати відповідну компенсацію.

 

 

Як повідомлялося, вже 42 країни стали на бік України та оголосили про намір приєднатися до позову проти Росії, який розглядається у Міжнародному суді ООН.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button