Україна

Зеленський назвав “справжню мету” Росії у війні


Зеленський назвав справжню мету Росії у війні

Росія намагається поневолити всі країни, які вона вважає своїми – Україну, Молдову, Польщу та країни Балтії, вважає президент.

 
Справжньою метою вторгнення Росії в Україну є захоплення та поневолення країн, які були раніше в зоні впливу Москви, вважає президент Володимир Зеленський. Про це він заявив у ході виступу на саміті НАТО у середу, 29 червня.
 
“Для чого це? Для чого бомби? Для чого тотальні артилерійські удари? Російська армія робить все, щоб якнайбільше людей покинули міста. Щоб не було нічого, крім руїн. А тоді так звана “друга армія світу” заходить у ці міста – вже порожні та мертві. І вона не хоче зупинятися на Донбасі чи десь на півдні України”, – сказав він.
 
Зеленський упевнений, що Росія хоче розширити кордони і вважає своєю власністю колишні республіки СРСР.
 
“Вона (РФ) місто за містом хоче поглинути так усіх у Європі, кого керівництво Росії вважає своєю власністю, а не незалежними державами. Це – справжня мета Росії. Питання – хто наступний для неї? Молдова? Країни Балтії? Польща? Відповідь – всі вони. Цілі Росії відомі. Вони очевидні. Російське керівництво бачить світ по-іншому. Не так, як ви. Вони дивляться, наприклад, на Литву – не як на члена вашого альянсу, а як на республіку Радянського Союзу. Для нас вона колишня республіка СРСР, для нас це минуле, а вони її розглядають, як можливе майбутнє, вони знову хочуть її поневолити”, – заявив президент.
 
Він застеріг НАТО, що протягом року ситуація може погіршитися, що призведе до “реального провалу” альянсу. Оскільки під ударом Росії можуть опинитися учасники Союзу.
 
Також Зеленський вкотре закликав країни НАТО надати Україні більше зброї, щоб війна з Росією завершилася якнайшвидше.
 
Перед початком саміту генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що сьогодні будуть ухвалені історичні рішення, у тому числі про нову допомогу Україні.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button