Україна

Зеленський назвав причину мародерства військ РФ

Зеленський назвав причину мародерства військ РФ

Фото: Скриншот из видео

Російські військові відправляють поштою награбоване в Україні

Росія десятиліттями заганяла народ у бідність, через що її солдати вивозять з України все, що має будь-яку цінність.

Російські військові мародерствують в Україні через бідність, заявив президент України Володимир Зеленський у ході виступу у парламенті Південної Кореї у понеділок, 11 квітня.

“Потрапивши на війну і зайшовши на територію сусідньої держави, десятки тисяч російських військових були просто шоковані нормальним життям. Вони шоковані містами і селами, в яких люди жили і не бідували. Шоковані побутовою технікою в будинках. Шоковані тим, що людям вистачає нормальної їжі”, – заявив Зеленський.

За його словами, Росія створює для своїх громадян умови тотальної бідності, коли вони не можуть собі дозволити навіть найпростіші речі: нормальну їжу, освіту, звичайну побутову техніку, а також умови, коли служба в армії для багатьох стає єдиним соціальним ліфтом і можливістю отримати хоча б щось у своєму житті.

“Майже одразу російські війська на території України в тих регіонах, куди вони змогли увірватися, зайнялися мародерством. Вони намагалися вивезти додому в Росію все, що має будь-яку цінність. Від пральних машин до комп’ютерів. Від автозапчастин до одягу. Вони просто набивали цим бронетранспортери, вантажівки. Вони крали машини та намагалися вивезти все награбоване”, – сказав президент.

Зеленський зазначив, що війна в Україні – це зіткнення двох різних світів.

“Світу звичайних людей, які просто жили мирним життям, думали про майбутнє, і світ людей, які спеціально принижувалися своєю державою протягом десятиліть, спеціально загнаних у бідність і безправ’я, щоб їх влада могла спрямувати на будь-які авантюри, на будь-яку війну проти сусідів”, – резюмував він.

Раніше повідомлялося, що російські військові штурмують у Білорусі служби кур’єрської доставки, щоб відправити додому вкрадене в Україні.

Також у білоруській Наровлі організовано цілий спеціалізований базар російських окупантів, де вони продають майно пограбованих українців.

Тим часом у Росії скасували покарання за мародерство.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button