Україна

Зеленський назвав пріоритет для захисту від дронів


Зеленський назвав пріоритет для захисту від дронів

Захисні системи РЕБ – це один із ключових пріоритетів року для української влади, каже президент.

Україна працює над забезпеченням регіонів системами радіоелектронної боротьби (РЕБ) для захисту від дронів. Це один із ключових пріоритетів української влади в 2024 році. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

За його словами, сьогодні він заслухав доповіді ситуації на фронті, від військових, а також звіти від МВС, ДСНС, регіональних влад щодо роботи протиповітряної оборони.

“Від початку року й по цей час збито вже 359 “Шахедів”. Влучність наших захисників неба, робота РЕБ, підтримка кожного з наших партнерів щодо повітряного щита – це буквально порятунок життів. Працюємо, щоб додати більше ефективності нашим мобільним вогневим групам та щоб ще більше регіонів України отримали захисні системи РЕБ. Це – один із ключових пріоритетів року”, – наголосив Зеленський.

У ніч проти 11 лютого російські загарбники запустили для повітряної атаки по Україні 45 дронів-камікадзе типу “шахед”. Силами та засобами протиповітряної оборони було збито 40 з них. Безпілотники противника знищили у межах Київської, Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Миколаївської, Черкаської, Одеської, Дніпропетровської та Херсонської областей. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button