Україна

Зеленський назвав найпроблемніші регіони, де важко зі світлом


Зеленський назвав найпроблемніші регіони, де важко зі світлом

Щовечора фіксуються стрибки споживання електрики, які спричиняють збільшення аварійних відключень.

Відключення абонентів від енергопостачання тривають у більшості областей країни та в Києві, всього йдеться про понад шість мільйонів абонентів. Про це у п’ятницю, 25 листопада, заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.
 
“Ключове завдання дня сьогоднішнього, як і інших на цьому тижні – енергетика. З середи і до сьогодні вдалося вдвічі скоротити кількість людей, у яких відключається електрика для стабілізації системи. Станом на цей вечір відключення тривають у більшості областей та у Києві. Усього більше шести мільйонів абонентів”, – сказав він.
 
За його словами, найбільше проблем із енергопостачанням зараз саме у столиці, а також у Київській області, в Одеській, Львівській, Вінницькій та Дніпропетровській областях.
 
“Будь ласка, у всіх регіонах потрібно, як і раніше, дбайливо споживати електрику. Якщо у вас немає відключень, це не означає, що проблема вже вирішена. Якщо є електрика, це не означає, що можна відразу включати кілька потужних електроприладів”, – звернувся президент до українцям.
 
Зеленський наголосив, що щовечора фіксуються стрибки споживання, які спричиняють збільшення аварійних відключень.
 
“Зараз, як і раніше, потрібно берегти енергію”, – підкреслив він.
 
 
Раніше повідомлялося, що дефіцит в енергосистемі України знизився до 30%, ситуація не змінилася.
 
Нагадаємо, днями окупанти здійснили сьому масовану ракетну атаку, яка призвела до відключення електроенергії по всій Україні, а також у Молдові. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button