Україна

Зеленський назвав найганебніший вчинок Росії


Зеленський назвав найганебніший вчинок Росії

Російські терористи відібрали нормальність життя й похитнули віру в дорослих у цілого покоління українських дітей, зазначив президент.

Жорстокість Росії щодо українських дітей – з її вчинків під час повномасштабного військового вторгнення в Україну. Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський у Facebook у вівторок.

“Сьогодні, 4 червня, ми згадуємо про дітей, які стали жертвами російської агресії проти України. Жорстокість щодо них є найганебнішим із вчинків. Ніколи це Росії не пробачимо”, – написав він.

Зеленський зазначив, що російські терористи відібрали нормальність життя й похитнули віру в дорослих у цілого покоління українських дітей.

“А багато маленьких українців і українок уже ніколи не стануть дорослими: російські удари забрали їхні життя. Ще тисячі викрадені з України, депортовані в Росію та розпорошені там серед чужих і здебільшого навіть не мають змоги зв’язатися з рідними”, – наголосив він.

Президент підкреслив, що “російське ставлення до України та українців – це свідома, прорахована геноцидна політика”.

Нагадаємо, 4 червня в Україні відзначають Міжнародний день невинних дітей – жертв агресії та День пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

За останніми даними, від початку повномасштабного вторгнення в Україні загинула 551 дитина та не менше 1368 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У Запоріжжі перейменували вулицю на честь вбитих росіянами підлітків

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button