Україна

Зеленський назвав кількість воєнних злочинів Росії


Зеленський назвав кількість воєнних злочинів Росії

Вироків стосовно російських агресорів повинно бути не менше, ніж злочинів, наголосив президент.

Наразі відомо про 137 тисяч воєнних злочинів, які скоїла Росія на території України за час повномасштабної війни. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час конференції Об’єднані заради справедливості у Києві в середу, 11 вересня.

“Напевно, не існує країни, де не чули б про те, що зробив окупант на нашій землі й проти наших людей. І має бути так, щоб у кожній країні знали, що за все це окупант відповідатиме. Бо справедливість не має кордонів. Її однаково варто цінувати всюди – Європа, Америка, Азія, Африка, Австралія”, – заявив глава держави.

За словами Зеленського, зараз саме прагнення до справедливості об’єднує нас усіх, хто працює разом Україною, щоб захистити життя людей і нашу державу від Росії.

“Станом на сьогодні є щонайменше 137 тисяч причин, щоб ми продовжували цю роботу, і щоб ми довели її до кінця. 137 тисяч – саме стільки воєнних злочинів скоєно Росією на даний момент. Це те, що відомо. Злочини проти миру і людяності, проти нашої держави, проти наших людей, проти України і українців. І це означає, що вироків має бути не менше”, – наголосив президент.

Нагадаємо, в середньому кожні 10 хвилин Росія вчиняє воєнний злочин проти України та українців. Такі дані озвучив Офіс генпрокурора.

Ідентифіковано понад 100 росіян, які вчинили воєнні злочини в Бучі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 + 16 =

Back to top button