Україна

Зеленський назвав головну умову атомної безпеки для Європи


Зеленський назвав головну умову атомної безпеки для Європи

Напередодні було зафіксовано чергові “прильоти” російських снарядів по території станції, в безпосередній близькості від об’єктів АЕС.

Російська Федерація обстрілами території Запорізької атомної електростанції “пробила дно” у світовій історії тероризму. Про це у четвер, 11 серпня, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.
 
Глава держави закликав світ негайно реагувати на обстріли російськими військами ЗАЕС. Він також наголосив на необхідності повного якнайшвидшого відходу російських окупантів від станції.
 
“Росія вкотре пробила дно у світовій історії тероризму. Ніхто більше не використовував атомну станцію так очевидно для загроз усьому світу і для висування якихось умов.
 
Абсолютно всі у світі мають негайно реагувати, щоб вигнати окупантів із території ЗАЕС. Це глобальний інтерес, а не просто українська потреба.
 
Тільки повний відхід росіян від Запорізької АЕС та відновлення повноцінного контролю України за ситуацією навколо станції гарантують відновлення атомної безпеки усієї Європи”, – сказав Зеленський.
 
 
Нагадаємо, сьогодні, 11 серпня, російські загарбники вкотре обстріляли Запорізьку АЕС. Зафіксовано п’ять “прильотів” у районі комендатури станції – поряд із ділянкою зварювання та сховищем джерел випромінювання.
 
Окупанти регулярно обстрілюють ЗАЕС. Востаннє було поранено співробітницю атомної станції.
 
Минулого тижня командувач російським гарнізоном на ЗАЕС заявив про її мінування та готовність підірвати.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button