Україна

Зеленський назвав головне завдання ЗСУ на зиму


Зеленський назвав головне завдання ЗСУ на зиму

Глава держави на засіданні Ставки обговорив завдання на найближчі місяці із головнокомандувачем Залужним та командувачами різних напрямків.

Одне з головних завдань Сил оборони на цю зиму – не дати російським загарбникам перехопити ініціативу і укріпитися. Про це президент Володимир Зеленський сказав у вечірньому зверненні у п’ятницю, 8 грудня.

Він зазначив, що ця тема обговорювалася на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача.

“Завдання нашої держави – і зараз, узимку, хоч би як це було складно, – проявляти силу й не давати ворогу перехопити ініціативу, не давати їм укріпитися. Я дякую всім, чиї дії забезпечують саме це для України – нашу можливість робити свої кроки. Хочу сьогодні особливо відзначити воїнів, які проявили себе найбільше – і зараз, у боях і взимку, і цієї осені”, – сказав Зеленський.

Він також додав, що на засіданні Ставки з доповідями щодо оперативної ситуації виступили Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та командувачі, відповідальні за різні оперативні напрямки. “Купʼянськ, Лиман та всі донецькі напрямки, південь”, – сказав Зеленський, подякувавши усім солдатам і командирам за стійкість та відвагу.

Також Зеленський відзначив українських захисників неба – під час ракетного удару вранці вдалося збити значну частину російських ракет.

Росіяни атакують Авдіївку та ще п’ять напрямків

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button