Україна

Зеленський натякнув на отримання F-16 від Польщі


Зеленський натякнув на отримання F-16 від Польщі

Український лідер провів переговори з польським прем’єр-міністром Дональдом Туском на саміті Європейської політичної спільноти у Британії.

Україна може отримати винищувачі F-16 від Польщі. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у соцмережі Х в п’ятницю, 19 липня.

Він розповів, що вчора зустрівся з польським прем’єр-міністром Дональдом Туском на саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії, щоб обговорити посилення обороноздатності України.

“І сьогодні ми маємо позитивне рішення польського уряду в питанні, яке дасть Україні змогу якнайшвидше отримати винищувачі F-16. Дякую, дорогий Дональде, за ефективне виконання наших попередніх домовленостей. Вдячний Польщі за рішучу підтримку України”, – написав Зеленський.

Згідно даних з відкритих джерел, зараз у Польщі в розпорядженні 48 літаків F-16.

Раніше Володимир Зеленський висловив жаль, що пройшло 18 місяців, а F-16 “до нас не долетіли”, хоча їх обіцяли передати влітку.

Також Зеленський говорив, що Україні необхідно щонайменше 128 винищувачів F-16, щоб створити Росії ефективну конкуренцію в небі.

Як відомо, Бельгія, Нідерланди, Данія та інші союзники пообіцяли вдвічі більше винищувачів, ніж Україна має навчених льотчиків і інженерів для обслуговування західної авіації

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + thirteen =

Back to top button