Україна

Зеленський на саміті Ради Європи: Потрібні літаки


Зеленський на саміті Ради Європи: Потрібні літаки

Глава держави розповів учасникам саміту про масовану атаку на Україну і закликав допомогти з додатковими системами ППО й сучасними винищувачами.

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 16 травня, по відеозв’язку звернувся до учасників саміту Ради Європи, який стартував в ісландському Рейк’явіку.

Він розповів учасникам саміту про нічну масовану атаку Росії на Київ, під час якої окупанти одночасно використовували балістичні та крилаті ракети і дрони. Захисники України збили всі ворожі ракети, зокрема балістичні, якими так хвалилася країна-терорист.

“Росія дуже старається вдосконалити своє вміння вбивати. Ми ж дуже стараємося вдосконалити захист наших людей. Я дякую всім країнам і лідерам, які допомагають нам удосконалювати нашу ППО! Ми всі разом демонструємо, що таке наші з вами сто відсотків, що таке сила вільного світу. І, звичайно, я дякую кожному нашому солдату, який робить цю роботу у нашому небі й на нашій землі, і особливо я дякую кожному, хто тренує наших воїнів у різних тренувальних місіях, які всі схожі в одному – в успіху”, – наголосив він.

Зеленський зазначив, що ще минулого року Україна не могла збивати більшість ракет російських терористів, і додав, що разом Європа здатна “дати 100% у будь-якій сфері, коли мета – захист наших людей і нашої Європи”.

“Звичайно, треба ще багато зробити. Територія України значна, і щоб такий результат ППО, як цієї ночі, був правилом на всій території, потрібні додаткові системи ППО й ракети до них. Потрібні й сучасні винищувачі, без яких жодна система ППО не буде досконалою” – сказав президент, додавши, що він впевнений, у тому, що Україна прийде до цього.

Нагадаємо, 16 травня Київ пережив восьмий повітряний напад з початку травня. Росіяни здійснили комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БПЛА, крилатих та балістичних ракет. 

Ворог випустив по Україні 18 ракет, шість ударних дронів та три БПЛА-розвідники – усі вони були збиті.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button