Україна

Зеленський масово звільнив керівників СБУ

Президента не влаштовує темп боротьби з контрабандою, який є зараз і він хоче посилити роботу відомства

Президент Володимир Зеленський ухвалив низку рішень щодо посадовців Служби безпеки – звільнив трьох заступників голови СБУ Івана Баканова, начальника одного департаменту та очільника СБУ в Чернівецькій області.

Про це інформує 1NEWS.

Руслан Баранецький звільнений з посади першого заступника голови СБУ та звільнений від виконання обов’язків керівника Антитерористичного центру при СБУ.

Василя Малюка звільнили з посади першого заступника Баканова – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Сергій Андрущенко звільнений з посади заступника Голови СБУ та переведений на посаду першого заступника голови СБУ й керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки.

Крім того, звільнено начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Олексія Корнійчука та Віталія Монастирецького – з посади начальника Управління СБУ в Чернівецькій області.

Зазначається, що метою Зеленського при ухваленні цих указів було “забезпечення готовності СБУ до системної трансформації, що відповідатиме змісту реформи відомства”.

Також президента не влаштовує темп боротьби з контрабандою, який є зараз і він хоче посилити роботу відомства.

Джерело: Офіс президента

Back to top button