Україна

Зеленський: Курщина входить у план перемоги


Зеленський: Курщина входить у план перемоги

Курська операція вирішила “питання неокупації Сумщини і неокупації Чернігівщини”, зазначив глава держави.

Операція ЗСУ в Курській області РФ є одним із напрямів плану перемоги України. Про це сказав президент Володимир Зеленський на пресконференції на форумі Україна 2024. Незалежність у Києві у вівторок 27 серпня.

“Курщина входить у наш план. План перемоги України. Може це звучить для когось амбітно, але план для нас дуже важливий. Я дещо можу сказати. Не впевнений, що все. Один із напрямів, частина з якого вже зроблена – це Курщина. Другий напрям – стратегічне місце України в безпековій інфраструктурі світу. Третій напрям – це потужний пакет примусу РФ до закінчення війни дипломатичним шляхом”, – заявив він.

Четвертий напряму плані, за словами Зеленського – економічний. Також він заявив, що цей план готовий.

Також президент розповів, що завдяки операції в Курській області Україна відвела загрозу окупації частини Харківської, Сумської та Чернігівської області.

“Курська операція принесла кілька речей. Перш за все, окупація Харківської області зупинена. Ми мали інформацію про створення буферних зон у Харківській області, а потім на півночі. Не знали конкретики, але розуміли, що Сумщина, Чернігівщина – може бути в планах. Те, що ми отримували і від нашої розвідки, і від, до речі, розвідок партнерів”, – розповів глава держави.

Розповідаючи про можливий рух військ РФ, президент сказав, що “послідовність бажання так званих у Кремлі буферних зон нам була не відома, але ми розуміли, що це може бути”.

Як зазначив Зеленський, Курська операція “вирішила питання неокупації Сумщини і неокупації Чернігівщини”. Крім того, в результаті операції було розбито велику кількість військ противника.

Водночас він наголосив, що стратегічна мета Росії – Донецької області. Ворог хоче, як і раніше, повної окупації Донбасу.

“І сьогодні пересування після Курської операції з Харківщини і Запорізького напряму – вже за фактом відбулося. Чи буде далі – залежить від нас, наскільки ми будемо успішно продовжувати Курську операцію. І це дуже важливий момент. Те, що вони поки що не забирають війська з Донецької області – зрозуміло. Там найбільш підготовлені їхні війська, і це їхній стратегічний напрямок”, – сказав президент.

Водночас він запевнив, що Росії не вдасться окупувати Донецьку область.

“Ми над цим працюємо”, – запевнив він.

Як відомо, на початку серпня Україна розпочала наступ у Курській області РФ. Володимир Зеленський заявив, що ця операція стала найбільшою інвестицією у процес звільнення українців із російського полону.

А сьогодні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські війська продовжують просування в рамках Курської операції. Під контролем 100 населених пунктів регіону РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − 2 =

Back to top button