Україна

Зеленський і Шольц проведуть переговори 14 лютого – В ОП підтвердили візит канцлера Німеччини – 1News

Це перший візит Олафа Шольца до України на посаді канцлера Німеччини

Новий канцлер Німеччини Олаф Шольц


Фото з відкритих джерел

В Офісі президента України підтвердили, що на 14 лютого запланований візит канцлера Німеччини Олафа Шольца. Він зустрінеться з українським президентом Володимиром Зеленським у Києві. Про це інформує пресслужба ОП.

“14 лютого відбудуться переговори президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера Федеративної Республіки Німеччина Олафа Шольца, який прибуде до нашої країни з першим офіційним візитом”, – йдеться в повідомленні.

У Зеленського додали, що Німеччина є одним із ключових партнерів та союзників України та відіграє важливу посередницьку роль у рамках “нормандського формату”.

“Візит Федерального канцлера Німеччини до нашої держави демонструє євроатлантичну єдність і підтримку України в час безпекових викликів для всієї Європи”, – зазначили в ОП.

1News за темою: Байден проведе з Шольцем зустріч 7 лютого: Говоритимуть про російську агресію

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц має намір відвідати Москву для зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним на фоні загрози наступу Росії на Україну. “Не можна випускати з уваги той факт, що до кордону з Україною перекинуто велику кількість солдат. Тому дуже важливо бути гранично ясним в тому, що напад на територіальну цілісність України буде мати дуже високу ціну”, – зазначив він.


Джерело

Back to top button