Україна

Зеленський і Санду обговорили шляхи експорту зерна


Зеленський і Санду обговорили шляхи експорту зерна

Глави держав також торкнулися актуальних питань регіональної безпеки, у тому числі спільної протидії агресивній політиці Кремля та гібридному впливу РФ.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Молдови Маєю Санду у межах участі в саміті Україна – Балкани в Афінах. Про це повідомила пресслужба українського лідера у вівторок, 22 серпня.

“Глави держав торкнулися актуальних питань двосторонньої співпраці, регіональної безпеки, спільної протидії агресивній політиці Кремля та російському гібридному впливу. Сторони обговорили взаємодію двох країн у створенні альтернативних маршрутів експорту українського збіжжя після блокування Росією Чорноморської зернової ініціативи”, – йдеться у повідомленні.

Президенти також зупинилися на важливому питанні інтеграції України та Молдови до Євросоюзу та спільних викликах на цьому шляху.

Зеленський і Санду відзначили активний розвиток політичного діалогу між країнами та обговорили подальші контакти, зокрема участь Молдови у третьому саміті міжнародної Кримської платформи в Києві 23 серпня.

Також Зеленський в Афінах провів зустрічі із президентом Чорногорії Яковом Мілатовичем і прем’єр-міністром Північної Македонії Димитаром Ковачевським.

Раніше у вівторок стало віомо, що Зеленський обговорив агроекспорт з главою Єврокомісії Урусулою фон дер Ляєн. Президент очікує, що 15 вересня будь-які обмеження на українську агропродукцію в ЄС будуть зняті.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button