Україна

Зеленський і Рютте обговорили оборонні потреби України


Зеленський і Рютте обговорили оборонні потреби України

Нідерланди своєчасно виконують досягнуті раніше домовленості щодо надання ракет до Patriot, підготовки до передачі Україні літаків F-16, патрульних катерів, а також фінансової підтримки, зазначив президент.

Президент України Володимир Зеленський провів відеопереговори з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Про це повідомила пресслужба українського лідера у понеділок, 30 жовтня.

“Зеленський розповів про оборонні дії в Авдіївці на Донбасі, наступальні операції на бахмутському напрямку та на півдні нашої країни. Окремо він торкнувся питання підготовки енергетичної системи України до зимового періоду”, – йдеться в повідомленні.

Глава держави поінформував Рютте про продовження роботи зернового коридору в Чорному морі та оборонні потреби України для захисту людей, критичної та портової інфраструктури.

Він подякував Нідерландам за своєчасне виконання досягнутих раніше домовленостей, зокрема щодо надання додаткових ракет до систем ППО Patriot, підготовки до передачі Україні літаків F-16, патрульних катерів, а також довготривалої фінансової підтримки.

“Дуже важливо зберегти нашу інфраструктуру, зерновий коридор. І ми вдячні за вашу підтримку – ваших людей, вашої команди, і, звичайно, за військову підтримку. Це дуже важливо. Також дякую за рішення щодо літаків. Вони допоможуть нам контролювати небо”, – сказав президент.

Зеленський і Рютте також обговорили Формулу миру, початок двосторонніх перемовин щодо гарантій безпеки України і ситуацію на Близькому Сході.

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button