Україна

Зеленський і Мелоні обговорили ППО для України


Зеленський і Мелоні обговорили ППО для України

Володимир Зеленський вручив Джорджі Мелоні орден Свободи за вагомий особистий внесок у зміцнення співробітництва між Україною та Італією.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Вашингтоні з прем’єр-міністром Італії Джорджею Мелоні. Вони обговорили потреби України у протиповітряній обороні, повідомила пресслужба українського лідера у п’ятницю, 12 липня.

Зеленський розповів Мелоні про ситуацію на фронті, російський повітряний терор проти українських міст, зокрема про удар по дитячій лікарні Охматдит у Києві.

“Лідери обговорили основні потреби України, передусім щодо ППО, підсумки першого Саміту миру, а також підготовку до другого Саміту та наступної Конференції з відновлення України, яка відбудеться в Італії у 2025 році”, – йдеться у повідомленні.

Окрему увагу під час зустрічі приділили результатам саміту НАТО у Вашингтоні.

Володимир Зеленський вручив Джорджі Мелоні орден Свободи за вагомий особистий внесок у зміцнення співробітництва між Україною та Італією, підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Раніше стало відомо, що Італія надасть Україні систему ППО SAMP/T у рамках дев’ятого пакета військової допомоги. Про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button