Україна

Зеленський і Мелоні обговорили оборонну співпрацю


Зеленський і Мелоні обговорили оборонну співпрацю

Під час розмови окрема увага приділялась підготовці зустрічі радників щодо Формули миру, яка відбудеться в Давосі вже за кілька тижнів.

Президент Володимир Зеленський і голова Ради міністрів Італії Джорджія Мелоні 4 січня обговорили подальші кроки оборонної співпраці. Про це глава держави повідомив у Фейсбук.

“Вітаю з початком італійського головування в “Групі семи”. Ми цінуємо внесення питань обороноздатності та відбудови України до пріоритетів на 2024 рік. Це потужний сигнал, що демонструє незмінну підтримку України в боротьбі з агресором”, – зазначив Зеленський.

Він поінформував Мелоні про масовані російські ракетні удари, обстріли прифронтових та прикордонних міст і громад.

“Обговорили ситуацію на передовій. Я дякую Італії та особисто Джорджі за готовність і надалі допомагати в посиленні нашої ППО. Це надзвичайно важливо для порятунку життів та забезпечення можливості нормального існування для міст і сіл нашої країни”, – заявив президент.

Сторони також обговорили подальші кроки оборонної співпраці. Зокрема, торкнулися питання оборонної копродукції.

Окрема увага приділялась підготовці зустрічі радників щодо Формули миру, яка відбудеться в Давосі вже за кілька тижнів.

Зеленський особливо відзначив підтримку Італією України на рівні “Групи семи” та у європейських інституціях. Співрозмовники домовилися й надалі спільно працювати, щоб рішення “Групи семи” заради відновлення справедливого миру та покарання РФ повністю виконувались.

“Також вдячний Італії за підтримку України в нашому русі до повноправної європейської інтеграції. Обговорили з Джорджею і питання фінансової та політичної підтримки України Євросоюзом. Італія з нами у цьому, і це додає впевненості не лише Україні, а й усім, хто прагне, щоб наша Європа вистояла проти російських ударів”, – наголосив президент.

Нагадаємо, міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що настав час розпочати пошук політичного рішення для припинення війни Росії з Україною.

Раніше він зазначав, що Італія і далі має намір підтримувати Україну на тлі російської агресії, але італійська військова допомога “не може бути необмеженою”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button