Україна

Зеленський і Макрон обговорили посилення ППО і ВМС


Зеленський і Макрон обговорили посилення ППО і ВМС

Всі домовленості щодо посилення оборонної підтримки з боку Франції виконуються, підкреслив український лідер.

Президент України Володимир Зеленський провів тривалу телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої обговорили низку двосторонніх питань. Про це повідомила пресслужба українського лідера у середу, 18 жовтня.

“Важливо, що всі наші домовленості щодо посилення оборонної підтримки з боку Франції виконуються. Дуже ціную це”, – наголосив Зеленський і подякував за нещодавній пакет оборонної допомоги.

Лідери обговорили ситуацію на фронті і нагальні потреби ЗСУ, насамперед щодо посилення ППО, надання далекобійної зброї та збільшення морських спроможностей України для захисту зернового коридору.

Зеленський розповів Макрону про підготовку наступної зустрічі на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів держав стосовно реалізації Формули миру.

А в контексті обговорення співпраці України з ЄС президенти торкнулися питань подальшої макрофінансової підтримки нашої країни з використанням нового фінансового інструменту Ukraine Facility.

“Глава Української держави відзначив важливість ухвалення рішення про започаткування переговорів про вступ України до Євросоюзу”, – додали в ОП.

Раніше в середу стало відомо, що Україна і Норвегія розпочнуть переговори про двосторонні безпекові гарантії. Про це повідомив Зеленський за результатами телефонної розмови з норвезьким прем’єр-міністром Йонасом Гаром Стере.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button