Україна

Зеленський, Ердоган і Гутерріш зробили заяви щодо зерна та ситуації на ЗАЕС


Зеленський, Ердоган і Гутерріш зробили заяви щодо зерна та ситуації на ЗАЕС

Генсек ООН закликав терміново домовитись про відновлення цивільного статусу Запорізької АЕС. Зеленський заявив про необхідність активізації вивезення зерна з України.

 

Кількість кораблів для вивезення українського зерна має бути збільшена. Про це у четвер, 18 серпня, заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу після переговорів із президентом Туреччини та генсеком ООН.
 
Він зазначив, що учасники переговорів намітили можливі шляхи покращення ініціативи щодо зернової угоди.
 
Про те, що продовження експорту продовольства та добрив з Росії та України критично важливі для стабілізації ринків, сказав і генсек ООН Антоніу Гутерріш. Він також додав, що позитивна динаміка на продовольчому фронті відбиває тріумф дипломатії.
 
Також політики висловилися щодо ситуації на Запорізькій АЕС.
 
“Ми висловили стурбованість конфліктами навколо Запорізької атомної електростанції, що продовжуються. Ми не хочемо пережити новий Чорнобиль”, – заявив Ердоган.
 
Зокрема генсек ООН Антоніу Гутерріш закликав терміново домовитися про відновлення цивільного статусу Запорізької АЕС та забезпечення безпеки цієї зони.
 
Нагадаємо, сьогодні розвідка попередила про можливу провокацію на ЗАЕС. Зазначалося, що окупанти після масштабних обстрілів ЗАЕС можуть “підвищити ставки” та влаштувати реальний теракт.
 
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button