Україна

Зеленський: Два свята збігаються символічно


Зеленський: Два свята збігаються символічно

Важливо, що сила наших воїнів справді повертає безпеку нашим людям, нашим дітям, українським містам, підкреслив президент.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозвененні до народу в середу, 6 грудня, підбив підсумки дня, привітав українськиї воїнів зі святом і окремо зупинився на міжнародних заходах.

Президент повідомив про відзначення воїнів державними нагородами, відвідування шпиталю, де лікуються поранені бійці, а також Охматдиту, де лікарі рятують дітей, і привітав їх із днем Святого Миколая.

“Це символічно, що за оновленим календарем два свята тепер збігаються – день наших Збройних Сил, основи оборони, та день Святого Миколая. Саме життя говорить про те, що мрії наших дітей, безпека українських родин, культура українського народу – це те, що можливе лише на фундаменті могутніх і шанованих Збройних Сил України, їхніх результатів – разом з усіма Силами оборони й безпеки нашої держави. Важливо, що сила наших воїнів справді повертає безпеку нашим людям, нашим дітям, українським містам”, – підкреслив Зеленський.

Окремо йшлося про результати міжнародної співпраці і плани на майбутнє.

“Сьогодні в нас було багато міжнародної роботи. Вдалося повернути в Україну ще вісьмох українських дітей, які були депортовані в Росію з нашої тимчасово окупованої території. Я дякую Державі Катар за дієве посередництво та Дмитру Лубінцю, обмудсмену, і всій команді, яка веде цю тему. Активно працюємо у Вашингтоні. Наша українська делегація: голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, міністр оборони Рустем Умєров. Важливі зустрічі – і, зокрема, в Конгресі Сполучених Штатів, із представниками Адміністрації Президента Байдена. Міністр оборони Остін, держсекретар Блінкен. Робота – максимально енергійна, і як результат маємо хороші, потрібні сигнали для України. А також новий пакет американської допомоги, військової підтримки. Дякую!” – сказав Зеленський.

Раніше повідомлялося, що США оголосили про нову військову допомогу Україні у розмірі 175 мільйонів доларів. Новий пакет містить засоби ППО, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські боєприпаси, протитанкові ракети.

Зеленський звернувся до конференції оборонних індустрій

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button