Україна

Зеленський: Дорога до ЄС – не шлях подарунків


Зеленський: Дорога до ЄС - не шлях подарунків

Україна реалізує свою частину роботи, але і Євросоюз має бути готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні, зазначив президент.

Україна виконує всі рекомендації Європейської ради для початку переговорів про вступ до ЄС. При цьому у Києві вірять, що і Євросоюз буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні. Про це сказав президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу з головою Євроради Шарлем Мішелем і президентом Молдови Маєю Санду в Києві у вівторок, 21 листопада.

“Сьогодні з президентом Європейської ради ми обговорили прогрес України у виконанні рекомендацій – усе, що належить зробити Україні. Ми все робимо і виконуємо”, – запевнив він.

За словами Зеленського, “Україна розуміє, що шлях будь-якої країни до ЄС – це шлях заслуг, а не подарунків, тому свою частину роботи Україна реалізовує”.

“І ми віримо, що Євросоюз буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні, як це й було обіцяно, – щоб до кінця року, у грудні, результатом було таке бажане й важливе для нас політичне рішення про початок переговорів про вступ та наближення процесу повноправної євроінтеграції”, – сказав президент.

Він зазначив, що позитивне рішення Євросоюзу у грудні стане мотиваційним і мобілізаційним для України.

Зеленський нагадав, що 10 років тому на Майдані в Києві вся Європа побачила, як багато насправді означає прапор Євросоюзу для України.

“І коли наш український прапор буде на рівних з усіма прапорами ЄС у Брюсселі – це означатиме, що Європа більше ніколи не втратить себе під ударами будь-яких агресій. Дякую за підтримку колезі і за цей важливий візит”, – сказав президент.

Нагадаємо, 8 листопада Єврокомісія прийняла важливе для України рішення про рекомендацію почати переговори про вступ до ЄС. Але нашій країні доведеться виконати низку важливих вимог.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button