Україна

Зеленський – Бельгії: Якщо програє Маріуполь, міцного ЄС не буде

Зеленський – Бельгії: Якщо програє Маріуполь, міцного ЄС не буде

Фото: Офис президента

Президент України Володимир Зеленський

Зеленський заявив, що якщо програє Маріуполь та інші українські міста, міцного Європейського Союзу не буде.

 

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед парламентом Бельгії, заявив, що Маріуполь на сьогодні – найстрашніше місце в Європі. Він закликав Бельгію “надихнути всіх інших європейців зробити більше” для України, пише Интерфакс.

 

Глава держави зазначив, що РФ знищила у Маріуполі 90% будівель, загинули тисячі мирних людей.

 

“Людей ховають прямо в місті, у дворах багатоповерхівок. Точніше – від того, що залишилося від багатоповерхівок. Понад три тижні Маріуполь у повній блокаді. Російські військові закрили всі в’їзди в місто і заблокували підхід з моря. Там немає нічого: води, їжі, ліків. Немає життя. Немає всього того, що необхідно для підтримки будь-якого життя. Але Маріуполь не здається і продовжує боротися з окупантами”, – заявив Зеленський.

 

Також він додав, що захисники Маріуполя мали вибір – вийти з міста. Але вони цього не зробили.

 

“Кожного божого дня ми намагаємося зробити все, щоб працювали гуманітарні коридори з Маріуполя. Щоб врятувати звідти мирних городян, які ще залишаються в місті. Жінки, діти, люди старшого покоління. Частково нам це вдається. Але в більшості випадків російські військові не випускають людей на вільну територію України.І не допускають будь-яких гуманітарних вантажів у Маріуполь. Сьогодні – це найстрашніше місце в Європі. Там пекло. Там катастрофа. Про яку всі знають. Але ніхто не має достатньої рішучості, щоб допомогти зупинити катастрофу в цьому місті та в інших містах нашої держави”, – наголосив президент.

 

Зеленський наголосив, що Бельгія тепло прийняла 30 тисяч українців, які в пошуках порятунку втекли з України через російську війну.

 

“Але ви як держава – серце Європи, – можете надихнути всіх інших європейців зробити більше, щоб допомогти нам вигнати окупантів з України”, – сказав Зеленський.

 

Він додав, що українські захисники гідні того, щоб європейські компанії нарешті припинили заробляти з тими, хто намагається знищити Україну.

 

“Наші захисники гідні того, щоб не гадати про критерії, а знати, що країна буде членом Європейського Союзу. Якщо вони програють, якщо програє Маріуполь та інші українські міста, не буде більше ніякого міцного Європейського Союзу”, – заявив президент.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button