Україна

Зеленський анонсував виплату допомоги ФОПам з дітьми

Президент Володимир Зеленський анонсував програму соціального захисту, згідно з якою ФОП 1 або 2 груп зможуть отримати допомогу на дитину віком до десяти років. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

Президент зазначив, що програма діятиме на час карантину та один місяць після його скасування. Розмір виплати становитиме близько 2 тисяч гривень.

“А ще в процесі запуску – одна з антикризових програм соціального захисту сімей. Якщо ви фізична особа – підприємець першої або другої груп платників податку, ви зможете отримати допомогу на дитину віком до десяти років.

Після погодження з бюджетним комітетом Верховної Ради, яке, я впевнений, обов’язково станеться, понад 300 тисяч родин фізичних осіб – підприємців зможуть отримати таку допомогу”.

Зеленський зазначив також, що на програму кредитів для малого та середнього бізнесу під 3-5% заплановано до 30 мільярдів гривень.

При цьому він підкреслив, що для підприємців, які не працювали під час карантину, а отже, не зможуть показати банку дохід, гарантом виступить держава.

За словами Зеленського, додатково 6 мільярдів гривень спрямовано на збільшення мінімальної допомоги з безробіття, а також на допомогу роботодавцям, які через коронавірус зупинили свою діяльність.

Back to top button