Україна

Зеленський анонсував важливі переговори


Зеленський анонсував важливі переговори

Український президент Володимир Зеленський анонсував “нові міжнародні кроки” у найближчі тижні.


Президент Володимир Зеленський анонсував на найближчий час переговори з лідерами країн-партнерів і нові пакети підтримки для армії. Про це глава держави заявив під час відеозвернення в понеділок, 13 листопада.
 
“Провів сьогодні кілька нарад і з приводу наших нових міжнародних кроків, які заплановані на найближчі тижні. Переговори з лідерами країн-партнерів, нові пакети підтримки для наших воїнів, міжнародна комунікація України. Можемо і маємо забезпечити абсолютно чіткий результат: яким не був би інформаційний порядок денний світу, наші партнери мають нас розуміти і чути українців”, – сказав Зеленський.

Президент також повідомив про тривалу нараду з дипломатами, урядовцями, представниками Верховної Ради щодо підготовки України до політичного рішення Євроради про початок переговорів про членство України у Європейському Союзі.
 
“Працюємо над тим, щоб отримати безумовне рішення про початок переговорів. Для України це принципово – реалізувати всі рекомендації Єврокомісії, які були надані, усі сім рекомендацій, і виконати необхідне на цьому етапі нашого шляху у Євросоюз. Успіх нашої держави й людей – економічний, соціальний, успіх у розвитку відносин України зі світом – може бути тільки як спільний успіх усієї Європи. Заради цього ми поступово посилюємо наші інституції, наші законодавчі норми”, – додав Зеленський.
 
Глава держави також подякував президенту Румунії Клаусу Йоганнісу і прем’єр-міністру Нідерландів Марку Рютте за відкриття центру підготовки пілотів у Румунії.

Нагадаємо, тиждень тому Нідерланди відправили винищувачі F-16 до Румунії для навчання українських пілотів. Сьогодні стало відомо, що в Румунії відкрився Європейський навчальний центр винищувачів F-16, де проходитимуть навчання українські пілоти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button