Україна

Зеленський анонсував пришвидшення контрнаступу


Зеленський анонсував пришвидшення контрнаступу

Президент додав, що для пришвидшення просування української армії не вистачало техніки для розмінування.

Україна наближається до моменту інтенсифікації контрнаступальних дій.Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час 14-го щорічного Аспенського безпекового форуму (Aspen Security Forum), передає пресслужба Офісу Президента.

“Через те, що ми розпочали (контрнаступальні дії – ред.) трішки пізніше, можна сказати, що часу для Росії, щоб вщент замінувати нашу землю та побудувати кілька ліній оборони, було більше, ніж потрібно. Тому був уповільнений початок контрнаступальних дій – ми не хотіли втратити наших людей, а військові не хотіли втрачати техніку. На сьогодні ми наближаємося до того моменту, коли ці дії можуть стати трішки швидшими. Ми проходимо деякі рубежі замінованості”, – зазначив президент.

За його словами, Україна планувала контрнаступальні дії навесні цього року, але тоді “це було неможливо, бо не вистачало амуніції, відповідних снарядів, зброї, укомплектованості й натренованості наших бригад на новій зброї”. До того ж, за його словами, тренувальні місії проходили за кордоном України. Зеленський наголосив, що попри відтермінування контрнаступальні дії розпочалися, і Україна не відступає, а крок за кроком звільняє свої території.

Президент додав, що для пришвидшення просування української армії не вистачало техніки для розмінування.

Водночас він подякував партнерам зі США та Європи.

“Я розумію, що завжди хочеться позитиву швидше, але якою вартістю буде перемога? Тому не кидаємо людей на міни та під танки, а будуємо плани контрнаступу згідно з планами наших військових аналітиків і розвідки. Вірю в нашу перемогу!”, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Як повідомлялося, на фронті протягом минулої доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button