Україна

Зеленський анонсував наступну евакуацію з Азовсталі

Зеленський анонсував наступну евакуацію з Азовсталі

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

Обговорюється дипломатичний шлях виведення українських військових із підземних бомбосховищ Азовсталі, які штурмують російські окупанти.

 

Влада готує спільно з міжнародними організаціями евакуацію поранених військових та медиків з території заводу Азовсталь у Маріуполі. Про це у суботу, 7 травня, повідомив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.

 

“Дякую командам Міжнародного комітету Червоного Хреста та Організації Об’єднаних націй, які допомогли нам провести перший етап евакуаційної місії з Азовсталі. Вдалося врятувати більше трьохсот людей – жінок, дітей. Фактично ми вивели цивільних з Азовсталі. І готуємо зараз другий етап евакуаційної місії – поранених та медиків. Звісно, ​​якщо всі виконають домовленості. Звісно, ​​якщо не буде обману”, – заявив Зеленський.

 

Також президент наголосив, що ведеться робота і над тим, щоб вивести з Азовсталі військових.

 

“Безумовно, працюємо і над тим, щоб вивезти наших військових. Усіх героїв, які захищають Маріуполь. Це дуже складно. Але важливо.

 

Упевнений, що всі розуміють головну причину цієї складності, а також, де ця причина знаходиться. Але ми не втрачаємо надії. Ми не зупиняємось”, – зазначив він.

 

За його словами, для успіху другого етапу необхідне дотримання домовленостей. Проте наразі стовідсоткових гарантій ніхто  надати не може.

 

 

Нагадаємо, за словами віце-прем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, з Азовсталі евакуювали всіх жінок, дітей та людей похилого віку.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button