Україна

Збитки держави через незаконні вирубки лісів оцінюються у мільярд гривень

Через незаконні вирубки лісів збитки держави складають понад 1 мільярд гривень лише за останні декілька років, інформує 1NEWS.

Про це повідомив новий очільник Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький під час наради з представниками терорганів Держлісагентства щодо подальшого розвитку лісової галузі.

“Стосовно незаконних рубок, збитки держави складають більше 1 млрд грн. Значна частина ринку на сьогоднішній день знаходиться у тіні, електронний облік має на меті витягнути його з тіні. Ми маємо на меті також ввести кримінальну відповідальність за дерево без бирки”, – розповів Заблоцький.

У своєму Telegram-каналі Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук уточнив, що це цифри за останні декілька років.

Таким чином, тепер всі дерева будуть обліковуватись – існуватиме централізований облік деревини та її походження. Відповідно, правоохоронні органи і громадськість зможуть перевірити деревину за номером бирки, товарною накладною.

“Стосовно незаконного обігу деревини, на сьогоднішній день нараховується значна кількість нелегальних лісопилень. Це пов’язано й з тим, що велика кількість дозвільних документів потрібна для відкриття лісопильні”, – додав Заблоцький.

Він також зазначив, що найближчим часом необхідно ухвалити закон про ринок деревини, де “чітко будуть виписані правила гри для всіх учасників процесу”.

 

 

 

Back to top button