Україна

Зброя для України – Варшава наступного тижня відправить перший вантаж військового призначення – 1News

Як зазначив глава польського бюро національної безпеки, мова йде саме про оборонне озброєння, а не наступальне

Матеуш Моравецький
REUTERS

Польща має намір розпочати поставки вантажів військового призначення в Україну наступного тижня. Про це повідомив глава польського уряду Матеуш Моравецький, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Перший транспорт з військовим вантажем відправиться в Україну наступного тижня”, – сказав прем’єр Польщі.

Раніше про готовність Варшави передати Україні оборонне озброєння заявляв глава польського бюро національної безпеки Павло Солох.

“У тісному контакті з президентом було прийнято рішення про передачу боєприпасів оборонного призначення українській стороні. Це рішення доопрацьовується Міністром національної оборони”, – сказав Солох.

Він підкреслив, що “мова йде саме про оборонне озброєння, а не наступальне”.

1News за темою: Оборонне озброєння, евакуація українців та будівництво газопроводу: Чим готова допомогти Польща Україні

Нагадаємо, раніше прем’єр Матеуш Моравецький заявив, що Польща планує передати Україні нове озброєння. Зокрема, йдеться про Польський переносний зенітно-ракетний комплекс “Грім”. Також планують передати безпілотні літальні апарати та боєприпаси.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що все озброєння, що поставляється західними партнерами в Україну, необхідно для захисту в разі вторгнення РФ. Глава держави запевнив, що Україна більше не віддасть свої території, “якою б не була ціна цієї справи”.


Джерело

Back to top button