Україна

Збройні сили України отримали нову радіолокаційну станцію

Новий радар має збільшену дальність дії, покращені параметри траєкторної обробки та розширені функціональні можливості

Підприємство “Іскра”, що входить до складу “Укроборонпрому”, передало Збройним силам України нову радіолокаційну станцію 35Д6М, яка може працювати майже у будь-яких кліматичних умовах та у гірській місцевості.

Про це повідомляє 1NEWS.

Як зазначається, сучасну радіолокаційну станцію РЛС 35Д6М було виготовлено в рамках державного замовлення на 2020 рік. Новий радар має збільшену дальність дії, покращені параметри траєкторної обробки та розширені функціональні можливості. Крім цього, РЛС може працювати майже у будь-яких кліматичних умовах та у гірській місцевості.

Також станція може додатково комплектуватись виносними робочими місцями. Таким чином, управляти станцією у повному обсязі можна на відстані до 300 метрів. Водночас вона може комплектуватись обладнанням для взаємодії із зенітно-ракетними комплексами.

“Іскра має багаторічний досвід у виготовленні та модернізації виробів типу 35Д6, 36Д6. Фахівці нашого підприємства забезпечують технічний супровід роботи РЛС протягом всього циклу експлуатації станцій, як на території України, так і далеко за її межами. Це вкрай важливо для військової техніки, яка повинна цілодобово та безперервно виконувати бойове чергування та забезпечувати контроль за повітряним простором країни”, – підкреслив директор КП “НВК Іскра” Юрій Пащенко.

За попередньою інформацією, в результаті трансформації ДК “Укроборонпром” навколо КП “НВК “Іскра” буде створено галузевий холдинг “Радарні системи”, до якого увійдуть 10 профільних підприємств Концерну.

Джерело: Укроборонпром

Back to top button