Україна

Збільшено термін перебування поранених військових на лікуванні


Збільшено термін перебування поранених військових на лікуванні

За весь період лікування та перебування у відпустці для лікування за військовослужбовцем зберігається грошове та матеріальне забезпечення.

В Україні набув чинності оновлений закон, за яким збільшено термін безперервного перебування військовослужбовців на лікуванні. Про це повідомляє АрміяInform.

Йдеться про закон про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб. Документ набув чинності 5 жовтня.

Внесено зміни до п. 11 ст. 2 Закону “Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” в частині термінів перебування військових ЗСУ на лікуванні та у відпустці для лікування.

Тепер після поранення (контузії, травми чи каліцтва):

загальний час перебування в Україні в лікувальних закладах та у відпустці для лікування може становити не менше 1 тижня, але загалом не більше 4 місяців поспіль;

загальний час лікування за кордоном разом з часом переміщення з однієї іноземної установи в іншу і часом чекання між плановими хірургічними втручаннями – максимум 12 місяців поспіль.

У документі з новою редакцією йдеться, що відпустка надається без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше 2 діб в один кінець. За весь період лікування та перебування у відпустці для лікування за військовослужбовцем  зберігається грошове та матеріальне забезпечення.

Нагадаємо, уприфронтовому шпиталі медики дістали з тіла бійця хвостовик міни.

А кардіохірурги київського інституту імені Амосова вилучили із серця військовослужбовця кам’яний уламок.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button