Україна

Збільшено обсяг відключень у Києві і 15 областях


Збільшено обсяг відключень у Києві і 15 областях

Вранці у більшості регіонів енергетики змушені були застосувати додаткову чергу відключень.

В Україні продовжують діяти заходи обмеження споживання електроенергії. У більшості регіонів вони будуть посилені, повідомило Укренерго у четвер, 29 серпня.

Вказано, що енергетики продовжують усувати наслідки наймасштабнішої ракетно-дронової атаки, здійсненої росіянами 26 серпня. Також в Україні зростає споживання електрики через спеку – у середу воно було на 4,8% вищим, ніж попередньої доби – у вівторок.

“Вранці у більшості регіонів вимушено була застосована додаткова черга відключень. Відтак – з 7:00 до 22:00 у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та у м. Київ діятимуть три черги відключень одночасно”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – більше 12 годин обмежень.

Станом на ранок через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 568 населених пунктів. Через обстріли є нові відключення у Донецькій, Сумській і Харківській областях.

З технічних причин знеструмлювались споживачі у Запорізькій, Сумській і Київській областях.

Нагадаємо, дві попередні доби в Україні застосовували екстрені відключення світла. При цьому Укренерго у вівторок анонсувало, що у середу обсяг відключень зменшиться – до двох черг, а зрештою обсяги були збільшені до трьох черг.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 7 =

Back to top button