Україна

Збій у роботі Приват24 та Ощадбанку – Чи є загроза для коштів вкладників – 1News

“ПриватБанк” та “Ощадбанк” перебувають під масованою DDоS-атакою


фото з відкритих джерел

Причиною збоїв у роботі систем “ПриватБанку” та “Ощадбанку” є чергова хакерська атака. При цьому жодних загроз для вкладників немає. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Facebook. 

Зазначається, що впродовж останніх годин “Приватбанк” перебуває під масованою DDоS-атакою. Користувачі сервісу “Приват24” повідомляють про проблеми з платежами та загалом з роботою додатку. Деяким користувачів зовсім не вдається зайти у “Приват24”, в інших не відображаються баланс і останні транзакції. 

У “Приваті” запевняють, що ніякої загрози для коштів вкладників немає. Кібератака стосується виключно додатку “Приват24”. Решта фінансових операцій виконуються у звичайному режимі.

“У роботі “Ощадбанку” також спостерігаються збої, інтернет-банкінг не працює. Також зазнали атаки сайти Міноборони і ЗСУ. Не виключено, що агресор вдався до тактики дрібних капостей, адже, по правді кажучи, його агресивні плани не спрацьовують”, – йдеться в повідомленні.

1News за темою: Хакери атакували офіційний сайт про Україну для іноземців

Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 січня хакери здійснили глобальну атаку на сайти Кабінету міністрів та окремих міністерств. Зокрема, із проблемами зіштовхнулися сайти Кабміну, МЗС, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики.

Згодом у Держспецзв’язку заявили, що внаслідок хакерської атаки, яка була здійснена на низку урядових сайтів, витоку персональних даних не сталося. 

Водночас Мінцифри України повідомило, що кібератаку здійснювала Росія. Її мета – не лише залякати суспільство, а дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектора та підірвавши довіру до влади з боку українців.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button