Україна

Завтра по всій Україні пройдуть акції проти підвищення тарифів

У суботу, 20 лютого, українці вийдуть на всеукраїнську акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги, повідомляє 1NEWS з посиланням на Главком.

Акція приурочена 160-й річниці скасуванню кріпацтва на Наддніпрянській Україні, повідомили учасники групи «Стоп тарифний геноцид».

Протести відбудуться в різних містах України. Зокрема в Одесі, Кропивницькому, запоріжжі, Херсоні, Дніпрі, Вінниці, Харкові, Лубнах, Запоріжжі тощо.

Серед вимог активістів таке: президент Зеленський, прем’єр-міністр Шмигаль, НАК «Нафтогаз», НКРЕКП мають ініціювати реальне зменшення тарифів на електроенергію, газ та його розподілення. Плата за комунальні послуги не повинна становити більше 15% сукупного доходу сім’ї.

За словами учасників протесту, Кабінет міністрів має скасувати свою постанову № 1325 від 28 грудня, яка підвищує вартість електроенергії для населення. Вони також вимагають «повернути у власність місцевих громад газотранспортних та газорозподільчих мереж, що на їхній території, які наразі перебувають у користуванні приватних акціонерних компаній, які в інтересах своїх власників-олігархів обдирають споживачів».

Також активісти виступають проти законопроєкту № 3613, «який дозволяє відбирати в українців житло, майно та зарплату за борги по комуналці».

 

 

 

 

 

Back to top button