Україна

Завод «Більшовик» у Києві можуть приватизувати вже цього року

Приватизація заводу «Більшовик» у Києві може відбутися вже у червні цього року, за умови розблокування великої приватизації Верховною Радою та затвердження умов приватизації підприємства у Кабінеті Міністрів. Про це заявив заступник Голови Фонду держмайна Тарас Єлейко, повідомила 1News прес-служба Фонду.

У Фонді зазначають, що основна площадка підприємства, що знаходиться в Києві, налічує понад 20 цехів, з яких за призначенням використовуються лише декілька.

Основний вид діяльності базової площадки в столиці станом на сьогодні – це здача в оренду приміщень. Майно підприємства наразі арештовано через заборгованості перед третіми особами (в тому числі податкова заборгованість), сума яких перевищує 500 млн гривень.

У Фонді держмайна розраховують, що прозора приватизація дозволить залучити ефективного інвестора, який забезпечить відновлення виробництва та реновацію понад 35 гектарів, на яких розташовано підприємство у центрі Києва, появу нових робочих місць та розвиток інфраструктури.

«Колишній «Більшовик» – це цілий квартал поряд з центром Києва. Сьогодні підприємство майже не функціонує, більшість цехів роками простоюють. Ми забезпечимо прозору приватизацію, завдяки чому держава перестане витрачати кошти на утримання «руїн» та отримає максимум надходжень до бюджету», – зазначив Тарас Єлейко.

Наразі Фонд держмайна разом з приватизаційним радником (KPMG Україна) проводять підготовку до приватизації. Окрім базових умов приватизації, буде опрацьовано план збереження виробництва та створення нових робочих місць.

Back to top button