Україна

Завершено слідство щодо привласнення 100 млн грн на Енергоатомі


Завершено слідство щодо привласнення 100 млн грн на Енергоатомі

НАБУ і САП викрили оборудку у жовтні 2023 року. Про підозру повідомили п’ятьом особам, повідомила пресслужба НАБУ.

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою чотирьох осіб у причетності до майже 100 млн грн збитків ДП НАЕК Енергоатом. Про це сьогодні, 16 січня, повідомила пресслужба НАБУ.

Повідомляється, що йдеться про генерального директора відокремленого підрозділу і начальника кошторисно-договірного відділу відокремленого підрозділу Енергоатому, а також керівника і працівника юридичного відділу приватної компанії.

Слідство встановило, що в 2017-2020 рр. для потреб ДП НАЕК Енергоатом проводилося будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. У грудні 2020 року між ВП Атомпроектінжиніринг, який входить у структуру ДП НАЕК Енергоатом, та приватною компанією в обхід відкритих торгів було укладено договір шодо завершення будівництва сховища.

“З метою заволодіння коштами держпідприємства додатковими угодами ціну договору збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а у 2021 році реалізувала ДП НАЕК Енергоатом втричі дорожче. У результаті цих дій держпідприємство переплатило майже 100 млн грн”, – йдеться в повідомленні НАБУ.

Зазначається, що НАБУ і САП викрили оборудку у жовтні 2023 року. Про підозру повідомили п’ятьом особам. Їх дії кваліфікували чк привлснення майна.

Під час досудового розслідування провадження стосовно однієї з підозрюваних закрили у зв’язку з її смертю. НАБУ і САП продовжують розслідувати інші факти можливого заволодіння коштами ДП НАЕК Енергоатом при будівництві сховища відпрацьованого ядерного палива, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, уряд призначив Петра Котіна виконувачем обов‘язків голови правління АТ НАЕК Енергоатом. 

Кабмін перетворив Енергоатом на акціонерне товариство

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button