Україна

Завершено розслідування в справі про захоплення влади Януковичем


Завершено розслідування в справі про захоплення влади Януковичем

Восени 2010 року в неконституційний спосіб було повернено чинність Конституції України як Основного закону від 28 червня 1996 року.

 
Правоохоронці завершили досудове розслідування обставин захоплення екс-президентом України Віктором Януковичем державної влади і пособництва в цьому екс-заступника міністра юстиції. Про це у п’ятницю, 24 червня, повідомляє Офіс генпрокурора.
 
 

 
“Слідством встановлено, що у вересні-жовтні 2010 року колишній президент України за допомогою заступника міністра юстиції України та інших осіб захопив державну владу шляхом повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року”, – йдеться у повідомленні.
 
У наглядовому відомстві зазначили, що це призвело до незаконного збільшення обсягу владних повноважень Януковича, які належать до компетенції законодавчої та виконавчої влади.
 
Водночас, оскільки колишні чиновники тривалий час ховаються від органів слідства і суду, досудове розслідування за кримінальним провадженням здійснювало Державне бюро розслідувань – за спеціальною (заочною) процедурою.
 
“Стороні захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування, після ознайомлення з якими обвинувальний акт буде направлено до суду для вирішення питання щодо можливості розгляду справи за відсутності обвинувачених (in absentia)”, – додали в Офісі генпрокурора.
 
Нагадаємо, стосовно Януковича розслідуються три кримінальні справи. За всіма з них суд дозволив арешт колишнього президента.
 
Також повідомлялося, що ДБР розслідує діяльність екс-прем’єра Миколи Азарова у зв’язку з підписанням Харківських угод. Його підозрюють у скоєнні держзради за попередньою змовою групою осіб.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button