Україна

Завершено розслідування справи нардепа Кузьміних – НАБУ


Завершено розслідування справи нардепа Кузьміних - НАБУ

Дії народного депутата кваліфіковані за статтею про зловживання впливом, зазначили антикорупціонери.

 
Правоохоронці завершили розслідування справи народного депутата Сергія Кузьміних. Його підозрюють в отриманні 558 тисяч гривень хабаря, повідомляється на сайті Національного бюро розслідувань у понеділок, 18 липня.
 
Зазначається, що САП та НАБУ 15 липня передали стороні захисту матеріали справи перед тим, як направити їх до суду. Дії нардепа кваліфіковані за статтею про зловживання впливом (ч.2 ст.369-2 КК України).
 
За даними слідства, восени 2021 року провели тендер на закупівлю медичного обладнання для лікарень Житомирської області. Представнику приватної компанії натякнули, що він може виграти тендер за допомогою народного депутата.
 
Першим об’єктом стала лікарня №2 ім. Павлусенка у Житомирі, для якої було закуплено медичне обладнання на загальну суму 40 млн. гривень.
 
Нардеп заявив, що його “послуги” коштують близько 30% суми укладених договорів. Тому Кузьміних, за інформацією правоохоронців, попросив передати йому за сприяння за одним із тендерів 558 тисяч гривень.
 
Як встановило слідство, нардеп планував таку схему обчислення суми неправомірної вигоди застосовувати і щодо інших договорів у майбутньому, зокрема на постачання МРТ (30% від 37,499 млн гривень – 11,25 млн гривень) та лапароскопічного набору для хірургічних процедур (30% від 1,19 млн. грн. – 398,33 тис. гривень).
 
Нагадаємо, 28 січня Сергія Кузьміних було затримано “на гарячому”. Він отримав кошти за сприяння в укладанні контрактів між приватними компаніями та лікарнею у Житомирській області.
 
Вже 2 лютого Кузьміних написав заяву про вихід із фракції Слуга народу на час розслідування.
 
Після цього нардеп з різних причин почав уникати засідання Вищого антикорупційного суду. Запобіжний захід йому все ж таки обрали через чотири місяці після викриття – наприкінці травня. Кузьміних заборонили виїжджати за кордон, а також відвідувати одну із лікарень Житомира. Також йому довелося заплатити 50 тисяч гривень застави.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button