Україна

Завершено розслідування підкупу Гринкевичем керівництва ДБР


Завершено розслідування підкупу Гринкевичем керівництва ДБР

Сторони знайомляться з матеріалами кримінального провадження, а потім обвинувальний акт буде передано до суду.

Завершено досудове розслідування щодо львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який пропонував 500 тисяч доларів керівництву Державного бюро розслідувань за сприяння у поверненні вилученого майна. Про це в понеділок, 20 травня, повідомила пресслужба ДБР.

Повідомляється, що наприкінці грудня 2023 року підозрюваний намагався підкупити заступника керівника відділу ДБР.

За 500 тис доларів США він просив сприяння у поверненні вилученого майна, яке знаходиться на території митного поста Чайки Київської митниці. Також за ці кошти підозрюваний просив далі не проводити процесуальні дії та прийняти рішення про закриття кримінального провадження. Правоохоронці затримали чоловіка під час передачі 500 тис доларів США та повідомили про підозру, – йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що на майно підозрюваного накалдено арешт.

Сторони знайомляться з матеріалами кримінального провадження, а потім обвинувальний акт буде передано до суду.

Прізвища підозрюваного в ДБР не називають, але за всіма ознаками йдеться саме про Ігоря Гринкевича.

 

Нагадаємо, торік наприкінці грудня ДБР затримало одного з найбільших постачальників Міноборони – львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Він пропонував 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. За це підприємець хотів “сприяння” у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

ДБР порушило кілька кримінальних проваджень за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на 1,5 млрд гривень.

Міноборони розірвало договори, укладені з Гринкевичем. На майно сім’ї та підконтрольних компаній бізнесмена накладено арешт. Серед арештованого майна – 17 об’єктів житлової нерухомості, 7 об’єктів нежитлової нерухомості, 18 земельних ділянок, 9 автомобілів преміумкласу, частки в статутному капіталі на 14,73 млн грн; 12 одиниць зброї; 3 об’єкти інтелектуальної власності.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 5 =

Back to top button