Україна

Затримано зрадників, які “зливали” ворогові конспіративні бази ЗСУ в Херсоні


Затримано зрадників, які зливали ворогові конспіративні бази ЗСУ в Херсоні

Одним із них виявився місцевий житель, якого залучали для виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті, другим – контрактник ЗСУ.

СБУ затримала зрадників, які зливали конспіративні бази Сил спеціальних операцій ЗСУ під час окупації Херсона. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Одним із них виявився місцевий житель, якого військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ залучали для виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті. Під час захоплення обласного центру він перейшов на бік російських окупантів та запропонував їм свою допомогу у війні проти України”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що в ніч із 26 на 27 червня минулого року він “злив” двом представникам ФСБ адресу конспіративної квартири українських Сил спецоперацій у Херсоні, а також розкрив ворогові місця перебування оперативної групи спецназівців ЗСУ на території міста. Отриману інформацію агресор використав для захоплення в полон кількох українських військовослужбовців із їхніми сім’ями.

Крім того, як повідомляють у СБУ, зрадник схиляв місцевих жителів до негласної співпраці із ФСБ на тимчасово окупованих територіях.

“Іншим фігурантом є контрактник однієї з бригад ЗСУ, знайомий вищезгаданого ворожого поплічника. У червні минулого року український військовий потрапив у полон до рашистів. Там він усіляко намагався довести свою лояльність російським окупантам. Для цього він передав ФСБ адресу проживання рідного брата командира своєї бойової групи, яку потім загарбники схопили в полон. Також надавав ворогові інформацію про місця дислокації та бойові завдання свого підрозділу. Згодом контрактника повернули українській стороні”, – йдеться у повідомленні.

Після звільнення Херсона обидва зрадники намагалися “залягти на дно”, щоб уникнути правосуддя, але контррозвідники СБУ затримали їх: одного в Херсоні, другого в Одесі.

Обом фігурантам повідомлено про підозру в держзраді і взято під варту.

Раніше повідомлялося, що затриманий житель Білої Церкви, який повідомляв ворогові відомості про ЗСУ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button