Україна

Затримано жінку, яка здавала в оренду неснуючі котеджі в Карпатах


Затримано жінку, яка здавала в оренду неснуючі котеджі в Карпатах

Поліцейські оголосили підозру зловмисниці, яка під приводом оренди житла ошукала близько 60 громадян.


У Хмельницькому поліція оголосила підозру 25-річній львів’янці, яка здавала в оренду неіснуючі котеджі в Карпатах. Про це повідомила поліція Хмельницької області у вівторок, 30 січня.
 
Жінка на популярному сайті оголошень розміщувала інформацію про здачу в оренду неіснуючих будиночків та котеджів у Карпатах. Вимагаючи передоплату, жінка в такий спосіб ошукала близько 60 громадян.
 
Від тих, хто хотів замовити місця для відпочинку, зловмисниця вимагала сплатити вартість житла за одну-дві доби наперед. Відтак, передоплата становила від 2000 гривень. Були й ті, хто розраховувався за весь відпочинок наперед.
Для бронювання помешкання потерпілі перераховували жінці гроші, а “орендодавиця” або відразу припиняла виходити на зв’язок, або ж продовжувала спілкування, і навіть скидала замовникам геолокацію, де нібито розташований котедж. Однак, коли потерпілі приїжджали на місце, виявляли, що такого будинку не існує, а телефон “орендодавиці” вже був вимкнений.
 
Наразі поліцейські встановили вже близько 60 потерпілих з різних куточків України. 
 
Слідчі оголосили 25-річній жінці підозру в шахрайстві. Досудове розслідування триває.

 

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали у Запорізькій області групу шахраїв, які пропонували роботу з кордоном. На Житомирщині викрили шахрайський кол-центр, який група засуджених організувала у виправній колонії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button