Україна

Затримано жінку, яка ввозила прекурсори під виглядом прального порошку


Затримано жінку, яка ввозила прекурсори під виглядом прального порошку

Причетна до наркотрафіку жителька Хмельниччини вже мала судимість саме за контрабанду заборонених речовин.

Служба безпеки ліквідувала канал контрабандного ввезення в Україну прекурсорів, з яких виготовляють психотропи. Затримано рецидивістку, яка ввозила прекурсори під виглядом прального порошку. Про це в четвер, 28 березня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що причетна до наркотрафіку жителька Хмельниччини вже мала судимість саме за контрабанду заборонених речовин. Фігурантка особисто відправляла “продукцію” з-за кордону, а потім супроводжувала її збут в Україні.

“Разом з іншими учасниками злочинного угруповання зловмисниця переправляла з Близького Сходу в нашу державу оптові партії псевдоефедрину – складової декількох видів психотропних речовин. Щомісяця наркоторгівці сподівались отримувати “прибуток” у понад 70 тис. американських доларів”, – йдеться в повідомленні.

Для перевезення прекурсорів наркоторговці використовували коробки з-під прального порошку, переправляли товар з допомогою водіїв міжнародних пасажирських перевезень, при цьому водії не знали, що вони насправді везуть.

Співробітники СБУ затримали на Рівненщині організаторку наркобізнесу, яка переправила до регіону партію псевдоефедрину загальною вагою 13,5 кг на понад 3 млн грн.

Під час обшуків у помешканні фігурантки виявлено нарковмісні пігулки; гроші, ймовірно одержані злочинним шляхом; автомобілі, якими розвозили прекурсори “замовникам”.

Затримана жінка перебуває під вартою, їй загрожує до 12 років тюрми.

Раніше повідомлялося, що на Дніпропетровщині поліція вилучила у наркоторговців 400 кг “товару”. Щомісячний прибуток від злочинного бізнесу сягав 10 мільйонів гривень: частина коштів йшла на чергову закупів прекурсорів та сировини, а решта розподілялася між учасниками злочинної організації.

Прибуток у 135 млн грн на рік: поліція викрила міжнародний наркосиндикат

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button