Україна

Затримано завербовану ФСБ мережу “мисливців” за дронами


Затримано завербовану ФСБ мережу мисливців за дронами

Зрадники допомагали ворогу шукати підприємства, які виробляють безпілотні літальні апарати для Сил оборони.

Служба безпеки України нейтралізувала ще одну агентурну групу ФСБ на Дніпропетровщині. Зловмисники готували координати для повітряних ударів РФ по об’єктах військової та критичної інфраструктури регіону. Про це СБУ повідомила на своєму каналі в Telegram в середу, 21 серпня.

“Серед пріоритетних цілей ворога були підприємства, які виробляють безпілотні літальні апарати для Сил оборони. Також окупантів цікавили локації ремонтних баз військової техніки ЗСУ та ключових автошляхів, які використовують для переправлення української зброї та боєприпасів на передову”, – йдеться в повідомленні.

СБУ зазначає, що ФСБ дистанційно завербувала шістьох місцевих жителів. 

“Для конспірації агенти діяли окремо один від одного на території різних населених пунктів регіону, але “звітували” єдиному куратору від ФСБ. За його вказівкою фігуранти відстежували напрямки руху колон та ешелонів ЗСУ, а також звертали увагу на скупчення військової техніки, яка прибула з фронту для техобслуговування.

Щоб виявити локації підприємств з виробництва БпЛА, агенти використовували особисті зв’язки серед місцевих жителів, у яких “втемну” випитували потрібну інформацію”, – розповіли в Службі безпеки.

Контррозвідники СБУ пзадокументували діяльність усіх учасників агентурної групи ФСБ і затримали їх.

Слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру за статтею Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Зловмисники перебувають під вартою без права внесення застави. Зрадникам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Також встановлено особу резидента (керівника) агентурної групи ФСБ, який перебуває на території РФ.

Як ми вже писали, контррозвідка Служби безпеки затримала ворожого інформатора, який передавав росіянам локації Сил оборони на Донеччині.

Раніше на Донеччині затримали інформаторку воєнної розвідки РФ, яка передавала агресору локації оборонних ліній підрозділів ЗСУ на Покровському напрямку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − seventeen =

Back to top button