Україна

Затримано підозрюваного в побитті двох українок в Чехії


Затримано підозрюваного в побитті двох українок в Чехії

Місцеві ЗМІ зазначають, що жодних формальних звинувачень затриманому поки ще не висунуто, а кримінальне провадження триває.

Поліція Чехії затримала чоловіка, що жорстоко побив двох українок через їхню національність. Підозрюваного нині допитують. Про це повідмило чеське видання Novinky в середу, 23 серпня.

Правоохоронці відмовилися розкривати подробиці справи та обмежилися загальним формулюванням, що “кримінальне провадження триває”.

ЗМІ зазначає, що нині жодних формальних звинувачень затриманому не висунуто. Додаткової інформації про підозрюваного поліція не надала.

Інцидент із побиттям українок прокоментував міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан.

“Жорстоко нападати на жінку – це огидно. Нападати на неї лише через її національність – це абсолютно огидно. Ці дії є результатом ненависницьких висловлювань на адресу українців, так само, як поширення ненависті до мусульман “створило” терориста Балду. Політична відповідальність лягає на тих, хто поширює ці ворожі заяви. Поліція не потерпить ні таких заяв, ні таких дій”, – наголосив він.


Глава МВС Чехії мав на увазі справу чеського пенсіонера Яроміра Балду, який у 2019 році став прихильником ультраправих поглядів під упливом антимігрантської риторики. Чоловік двічі валив на залізничні колії дерева, а поряд залишав записки арабською “Аллах Акбар”, щоб звинуватити мігрантів з мусульманських країн.

Нагадаємо, напад на двох українок стався в Чехії після розголосу про зґвалтування неповнолітньої українцем. Чоловік накинувся на жінок із кулаками після того, як дізнався, що вони з України.

Додамо, що в липні в Чехії було зменшено термін для безоплатного проживання українських біженців.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button