Україна

Затримано п’ятьох організаторів схем для ухилянтів


Затримано п’ятьох організаторів схем для ухилянтів

“Ціна питання” становила до шести доларів з одного ухилянта залежно від терміновості виконання “замовлення”.

Правоохоронці заблокувала нові схеми ухилення від військової служби та нелегального виїзду за межі України чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано п’ятеро організаторів оборудок, які пропонували злочинні “послуги” не лише потенційним призовникам, але й діючим військовослужбовцям. Про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що фігуранти “гарантували” своїм клієнтам, що за гроші “спишуть” їх з військового обліку або переправлять за кордон поза контрольно-пропускними пунктами. “Ціна питання” становила до шести доларів з одного ухилянта залежно від терміновості виконання “замовлення”.

У Черкасах було затримано місцевого адвоката та його спільника, який продавав фіктивні висновки ВЛК діючим військовим. У підроблених документах робили висновок про “погане здоров’я” клієнтів, що було формальною підставою для “списання” з військової служби. У подальшому “демобілізовані” могли використати фальшивку для виїзду за кордон.

У Києві викрито двох мешканців столиці, які переправляли ухилянтів до Євросоюзу через територію невизнаного Придністров’я. Перед “поїздкою” фігуранти забезпечували своїх клієнтів фіктивними документами військово-лікарської комісії про непридатність до служби через “наявність хронічних захворювань”. Потім ухилянтів збирали в обумовленому місці та відвозили на легковому авто на територію так званої “ПМР”, а звідти до ЄС.

У Запоріжжі затримано двох шахраїв, які видурювали гроші з військовозобов’язаних. За винагороду зловмисники обіцяли потенційним призовникам, що зможуть “відмазати” їх від мобілізації, посилаючись на “власні зв’язки” у військкоматі. Після отримання грошей від ухилянтів фігуранти “обривали” з ними контакти та зникали.

За всіма фактами тривають розслідування. Зловмисникам загрожують різні терміни тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, викрито працівника ТЦК, який доомагав “ухилянтам” виїжджати з України.

Також повідомлялося, що поліція знешкодила чотири корупційні схеми ухилення від військової служби – у Києві і трьох областях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button