Україна

Затримано коригувальника ракет РФ по позиціях ЗСУ під Вугледаром


Затримано коригувальника ракет РФ по позиціях ЗСУ під Вугледаром

Фігуранту повідомлено про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Правоохоронці затримали агента воєнної розвідки РФ, який коригував ворожі удари по ЗСУ на Донеччині. Про це 19 січня повідомляє СБУ.

Зазначається, що фігурант виконував завдання окупантів щодо “наведення” російських зенітно-ракетних комплексів С-300 на місця тимчасової дислокації підрозділів Сил оборони в районі Вугледара. Для цього він у перервах між обстрілами обходив місцевість та фіксував пункти базування особового складу та військової техніки українських захисників. Отримані відомості переправляв російській спецслужбі через популярний месенджер у вигляді скріншотів карт з текстовими файлами.

Агента воєнної розвідки РФ затримали поблизу передової.

За даними слідства, фігурантом виявився мешканець Вугледара, колишній керівник одного з відділів Донецької регіональної митниці. Перед початком повномасштабного вторгнення РФ посадовець звільнився на пенсію та у грудні 2023 року дистанційно вийшов на головне управління генштабу збройних сил Росії (відоме як ГРУ). Щоб сконтактувати з окупантами, зрадник зателефонував своєму колишньому колезі, який зараз є “зв’язковим” воєнної розвідки РФ на тимчасово захопленій частині території Донеччини.

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

Фігуранту повідомлено про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Нагадаємо, затримано агентку, яка вистежувала позиції ЗСУ біля Авдіївки й Мар’їнки.

Також повідомлялося, що російський агент, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою, отримав 12 років тюрми.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button