Україна

Затримано колишнього ватажка бойовиків, який захоплював УСБУ в Луганську


Затримано колишнього ватажка бойовиків, який захоплював УСБУ в Луганську

Остаточно “залягти на дно” злочинець вирішив у Київській області, де його за вісім з половиною років після скоєного затримала СБУ.

 
Внаслідок багатоетапних слідчо-оперативних дій на Київщині затримано колишнього ватажка бойовиків із позивним “Сотий”, який захоплював будівлю луганського управління СБУ. Після подій 2014 року він переховувався від правосуддя. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
 
Остаточно “залягти на дно” злочинець вирішив у Київській області, де його за вісім з половиною років після скоєного затримала СБУ.
 
“Зловмисник входив до керівного складу окупаційної адміністрації захопленого Луганська і перебував на прямому зв’язку з кадровими співробітниками російських спецслужб. Саме за їхньої “протекції” його призначили “помічником міністра МВС ЛНР” та командиром штурмового підрозділу “спеціального загону швидкого реагування” (відомішого як “філія” російського СОБР)”, – йдеться в повідомленні.
 
Повідомляється, що, перебуваючи на посадах, він координував злочинні дії із представниками центральних підрозділів російських спецслужб.
 
“Для цього регулярно зустрічався з ними на території тимчасово окупованого Криму. Виконуючи ворожі завдання, у 2014 році він командував групами бойовиків під час захоплення адмінбудівлі луганського управління СБУ. Також він збирав персональні дані співробітників Служби безпеки у Донецькій та Луганській областях”, – повідомляють у СБУ.
 
Крім того, зловмисник створив розгалужену мережу інформаторів, які здавали йому місця дислокації та дані про переміщення підрозділів антитерористичної операції на сході України.
 
“Про отримані відомості доповідав російським кураторам та колишнім ватажкам бойовиків, серед них: “глава парламенту ЛНР” Олексій Карякін, “міністр МВС ЛНР” Ігор Корнет, “військовий комендант” захопленого Луганська Сергій Грачов із позивним “Грач”. Зафіксовано факти передачі ворогові даних щодо руху колон з військовою технікою сил АТО в районах Сєвєродонецька, Лисичанська та Сватового”, – йдеться у повідомленні.
 
Спецслужбі відомо також, що бойовик здійснював охорону громадян Росії, які у 2014 році приїхали на Луганщину та Донбас для проведення фейкових референдумів, у результаті яких було проголошено “ЛНР” та “ДНР”.
 
 
Раніше повідомлялося, що 10 бойовиків “Л/ДНР” отримали вироки і проведуть за ґратами по 13-15 років.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button